GDPR

Kdo jsme?

Adresa našich stránek je: https://www.lirtaps.cz. Web Institutu rodinné terapie a psychosomatické medicíny slouží cílům této obecně prospěšné společnosti, organizaci vzdělávání v zanedbávané oblasti našeho zdravotnictví, psychosomatické medicíně z hlediska bio-psycho-sociálního modelu zdraví a nemoci. Web neobsahuje desinformace a neslouží komerčním cílům farmaceutických firem nebo výrobcům zdravotnické techniky.

Na základě zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů je Institut rodinné terapie a psychosomatické medicíny v Liberci,  o.p.s. registrován u Úřadu pro ochranu osobních údajů jako správce, který má oprávnění zpracovávat osobní údaje účastníků vzdělávacích programů v souvislosti s Obecným nařízením o ochraně osobních údajů (EU) č. 2016/679. Údaje slouží pro vzájemnou komunikaci a pouze pro potřebu společnosti. Ochrana a bezpečnost osobních údajů před zneužitím je zajištěna vnitřními organizačně –technickými opatřeními a odpovědní zaměstnanci byli poučeni o ochraně osobních údajů.  S osobními údaji nebude po dobu nijak nedovoleně nakládáno.

Jaké osobní údaje shromažďujeme a proč je shromažďujeme?

Komentáře

Když návštěvníci nechají na na našem webu komentáře, registrujeme data zobrazená ve formuláři s komentáři a také IP adresu návštěvníka spolu s řetězcem agentů prohlížečů, které pomohou detekovat spam.
Anonymní řetězec vytvořený z vaší e-mailové adresy (nazývaný také hash) může být poskytnut službě Gravatar, aby zjistil, zda ji používáte. Zásady ochrany osobních údajů služby Gravatar jsou k dispozici zde: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vašeho komentáře je váš profilový obrázek viditelný pro veřejnost v kontextu vašeho komentáře.

Média

Pokud nahráváte obrázky na webové stránky, měli byste se vyhnout tomu, aby byly vkládány obrázky s vloženými údaji o poloze (EXIF GPS). Návštěvníci webu mohou stáhnout a extrahovat libovolná data o poloze z obrázků na webu.

Kontaktní formuláře

Cookies

Pokud ponecháte komentář na našich stránkách, můžete se přihlásit k ukládání vašeho jména, e-mailové adresy a webových stránek v cookies. Slouží vašemu pohodlí, nemusíte vyplňovat své údaje znovu, když chcete vožit další komentář. Tyto soubory cookie budou uchovány po dobu jednoho roku.

Pokud máte účet a přihlašujete se k tomuto webu, nastavíme dočasný soubor cookie a určíme, zda váš prohlížeč přijímá soubory cookie. Tento soubor cookie neobsahuje žádná osobní data a při zavření prohlížeče je zrušen.

Když se přihlásíte, nastavíme také několik cookies pro uložení vašich přihlašovacích údajů k povolení možnosti zobrazování na obrazovce. Přihlašovací soubory cookie setrvají dva dny a soubory cookie k publikování textu na obrazovce platí jeden rok. Pokud vyberete možnost „Zapamatovat si mě“, vaše přihlášení bude trvat dva týdny. Pokud se odhlásíte ze svého účtu, budou přihlašovací soubory cookie odebrány.

Pokud upravujete nebo publikujete článek, v prohlížeči se uloží další soubor cookie. Tento soubor cookie neobsahuje žádná osobní data a jednoduše označuje ID příspěvku článku, který jste právě upravili. Platnost vyprší po 1 dni.

Vložený obsah z jiných webových stránek

Články na těchto stránkách mohou obsahovat vložený obsah (například videa, obrázky, články atd.). Vestavěný obsah z jiných webových stránek se chová přesně tak, jako kdyby návštěvník navštívil další webové stránky.

Tyto webové stránky mohou shromažďovat údaje o vás, používat soubory cookie, vkládat další sledování třetích stran a sledovat interakci s tímto vloženým obsahem, včetně sledování interakce s vloženým obsahem, pokud máte účet a jste přihlášeni k tomuto webu.

S kým sdílíme vaše údaje ?

Tento web neposkytuje osobní data žádné třetí straně.

Jak dlouho uchováváme vaše data ?

Pokud zanecháte komentář, komentář a jeho metadata jsou uchovávány neomezeně. Takto můžeme automaticky rozpoznat a schválit všechny následné komentáře namísto jejich přidržení ve frontě moderování.

Pro uživatele, kteří se registrují na našich webových stránkách, ukládáme také osobní údaje, které poskytují, v jejich uživatelském profilu. Všichni uživatelé mohou kdykoliv vidět, upravovat nebo smazat své osobní údaje (s výjimkou toho, že nemohou měnit své uživatelské jméno). Administrátoři webových stránek také mohou tyto informace zobrazit a upravovat.

Jaká máte práva nad svými daty?

Máte-li účet na těchto stránkách nebo zde máte ponechané své komentáře, můžete požádat o zaslání exportovaného souboru osobních údajů, které máme o vás, včetně všech údajů, které jste nám poskytli. Můžete také požádat o vymazání veškerých osobních údajů, které o vás uchováváme. Nezahrnuje údaje, které jsme povinni uchovávat z administrativních, právních nebo bezpečnostních důvodů.

Kdy zasíláme data ?

Komentáře návštěvníků mohou být kontrolovány prostřednictvím automatizované služby detekce nevyžádané pošty.

Vaše kontaktní údaje

Jméno, příjmení, datum narození, rodné číslo, e-majlová adresa, IP adresa

Dodatečné informace

Termíny akcí, na které jste registrováni, jmenné seznamy účastníků akcí slouží výhradně účastníkům (předem lze zabránit některým inkompatibilním sestavám na pracovních skupinách, při vzdělávání, supervizi). Místo pracoviště pro vzájemný konakt kolegů s kontaktními daty jen v případě pozitivního souhlasu.

Jak chráníme Vaše data?

Náš web běží na serverech firmy Wedos, které jsou zajištěny proti zneužití dat s ohledem na pravidla GDPR. Více lze zjistit na jejich stránkách Zásady zpracovaní osobních údajů zákazníků WEDOS v souladu s GDPR.

Jaké postupy pro narušení dat máme

Kromě opatření, které aplikuje průběžně poskytovatel webhostingové služby (Wedos), pravidelně  aktualizujeme kód redakčního systému WordPress, používanou šablonu a pluginy. Proti útokům využíváme služeb pluginu Wordfence, který pravidelně skenuje naše stránky, registruje pokusy o prolomení hesla, spolupracuje se seznamy nebezpečních kódů a blokuje neoprávněné aktivity.

Od kterých třetích stran přijímáme data?

Nepracujeme s daty třetích stran.

Co automatizované rozhodování a / nebo profilování děláme s uživatelskými daty

Automaticky data filtruje služba Wordfence, která sleduje podezřelé změny v souborech redakčního systémů, automaticky aplikuje protispamová opatření s využitím blacklistů, testuje stabilitu serveru, skenduje celý systém na přítomnost malvare, neznámá hesla a zranitelnost. Provádí audit uživatelů a jejich chování.

Požadavky na zveřejňování v právních předpisech

Respektujeme právné předpisy týkající se zveřejňování dat a informací. Pokud shledá kterýkoli návštěvník našeho webu nedostatek, který jsme prřehlédli, prosíme o zaslání informace na adresu správce, abychom mohli zjednat nápravu. (info@lirtaps.cz)